25.02.2013.

Victore, zatvorite vrata, molimo vas!

 _fcksavedurl=

Barcelona podhitno mora zatvoriti vrata Victora Valdesa ukoliko i dalje želi triple krunu. Teški poraz od Milana ostavio je traga i na utakmici protiv Seville, u kojoj je Barça prvobitno gubila, ali je na kraju izvukla čitav plijen. No, problem je i dalje tu. Protivnik, ma kako igrao, postigne gol Barceloni.


"Previše primamo golova, moramo to zaustaviti", iznio je samokritiku Javier Mascherano nakon meča protiv Seville.

Barcelona je u 11 uzastopnih utakmica primila barem jedan gol, što je jako loša statistika Barcelone koja očekuje Real Madrid u Kupu kralja i Milan u Ligi prvaka.

Da li da krivimo samo Victora Valdesa za ove golove? Svakako da on nije jedini krivac, ali da ima njegove krivice više nego ičije druge, ima svakako.

- Barcelona nije do 25. kola primila ovoliko golova (28) još od sezone 2003-2004 kada je na klupi sjedio Frank Rijkaard.

- Prisjetimo se da je Valdes u sezoni 2010-2011 primio do 25. kola svega 13 golova. A posljednja utakmica ove sezone gdje nije primio gol bila je 5.12. prošle godine protiv Benfice (0-0), no utakmica je bila svakako nebitna, jer je Barça već ranije osigurala prolaz dalje.

- Od ukupno 41 službenu utakmicu ove sezone, u samo njih 12 Barcelona nije primila gol (6 Liga, 3 Kup, 3 Liga prvaka).

- U prvoj polovici primljeno je 15 golova, a u drugoj 13, a ima još do kraja 13 kola. Najviše golova Valdes prima u periodu od 15. do 30. minute, njih osam (28,6%).

- Očito je da Barcelona prima puno pogodaka u situacijama koje stvaraju suparnici, a čak sedam utakmica je završeno preokretom Barçe: Osasuna, 2x Sevilla, Atletico, Granada, Real Madrid, Celtic).

- U tri situacije nije došlo do preokreta: u Superkupu protiv Madrida (2-1), Celtica (2-1) i sada protiv Milana (2-0). A protiv Real Sociedada, nakon sigurnih 0-2, Barcelona je izgubila 3-2.

- U sva četiri Clasica ove sezone Barça je primila golove: 3-2 (Camp Nou) i 2-1 (Bernabeu) u Superkupu, 2-2 u Ligi i 1-1 u Kupu.

Jordi Roura priznao je da imaju veliki problem s primanjem golova. Iako se tehničari i golgeteri brinu za napad i postigli su čak 82 gola, treba se poraditi nešto u odbrani. Vrijeme je da Valdes hitno zatvori svoja vrata.

Izvor: barcabalkan.com

Sljedeća utakmica

Twitter - @BarcaBalkan


Poredak - La Liga

Brojač posjeta

fast and quick counter